На головну сторінку

Алевтина Нюкало




Перейти до списку пісень >>

Народилась: 28.10.1985
Місце народження: Житомир
Адреса: м. Звягель Житомирської області

Біографія

Алевтина Нюкало народилася 28 жовтня 1985 року. Живе і працює в місті Новоград-Волинський (Звягель) Житомирської обл. В 2001 році закінчила ДМШ в місті Новоград-Волинський по класу фортепіано. В 2007 році закінчила Рівненський Державний Гуманітарний університет і отримала повну вищу освіту за спеціальністю "Музичне мистецтво" та здобула кваліфікацію артиста-вокаліста, викладача. В тому ж 2007 році почала працювати вчителем вокалу в місцевій ДМШ (теперішня Школа мистецтв м. Новограда-Волинського).

Створює збірники на свої слова та музику, а також cпівпрацює з поетами. Друкувала вірші в Літературному Альманасі "Коханим" (2022 м. Хмельницький) та книзі для сьомого класу. Вірш На крилах музики лауреат V-го Міжнародного літературного конкурсу "Свято Різдва" і опубліковано у Віснику. Вірші "Молитва покаяння", "Мамине серце", "Спасибі, музико, тобі" надруковані у альманасі Склянка часу Скифія 2023 Зима.

Автор та виконавиця пісень, інструментальної музики. Від початку роботи в школі були створені перші пісні "Новоград-рідний край на землі", "Квіти нашого міста" та перший вокальний збірник "Пісні для дітей та молоді". (32 пісні з акордовими функціями). Наступний збірник авторка випустила під назвою "На крилах музики". Це 14 пісень з фортепіанним супроводом. Пісня виконується багатьма дитячими хоровими колективами, дуетно, сольно. Співалась в Румунії. Колективами Наступною розробкою Алевтини Нюкало стала розробка "12 поспівок 10 вокалізів 10 пісень"для дітей молодшого та середнього шкільного віку з фонограмами в різних тональностях, яка користується популярність серед викладачів мистецької галузі.

Третім збірником є Пісні та романси "Спасибі, музико, тобі", куди увійшли 19 творів з акомпанементом, призначених для учнів ДМШ, Шкіл мистецтв та інших мистецьких закладів. (Пісня Спасибі, музика тобі виконувалась в Національній філармонії України "Хором шкільний корабель" та різними солістами та колективами. Також композиторка випустила збірник "Вокалізи для дітей, молоді та дорослих" (які стали гарним репертуаром, як для роботи в класі, так і в конкурсі вокалізів) три фортепіанних збірники. ("П'єси для фортепіано 1-3 класи", "П'єcи для фортепіано. Збірник 2"та"П'єси для всіх" (збірник для фортепіано №3). Пісні та романси "Спасибі, музико тобі" та "Вокалізи для молоді, дітей та дорослих" видані та розміщені в Бібліотеці парламенту м. Київ, Бібліотека Варнадського м. Київ та Бібліотека Тімірязєва м. Вінниця.

Наступним збірником композиторки є "Пісні для всіх". Це 50 пісень з фонограмами, які були представлені на Всеукраїнській мистецькій конференції 26.02.2023 року. Пісня "Пес Патрон" з цієї збірки виконувалась в Потругалії, Білорусії та багатьох інших та по всій Україні. Популярною стала пісня "Не треба війни" як для сольного виконання так і серед Хорових колективів.

Пісні написані за три місяці. За цей час пісні Алевтини Нюкало брали участь у більше 30-ти Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах. Пісні та п'єси отримують Гран прі та 1 місця. Видала цикл романсів на слова Лесі Українки. Та збірник для "П'єси для фортепіано 4". Серед останнього доробку авторки вокальні збірники "Весняний дивограй" (15 пісень) та "Новорічні пісні" (15 пісень), збірник пісні для хору "Цвіти, Україно" та два фортепіанних збірники та П'єси для музикантів-початківців "Квітковий зорепад" та "П'єси для фортепіано 6". Працює ще над 9 збірниками: "Окрилена піснею" та "Окрилена піснею 2", збірниками для духовиків (флейта, сопілка, труба), двома методичними посібниками "Шкільна стежина" (для 1-4 класів елементарного підрівня мистецької освіти) та "Шкільна стежина 2" (для 4-7 класів елементарного підрівня мистецької освіти) збірник для 1 класу та старших класів. В її доробку є твори для скрипки, саксофону, сопілки та акордеону, пісні для хору. Брала участь у конкурсах для композиторів: онлайн конкурс 2023 (з циклом романсів на слова Лесі українки, спеціально написаний) та Конкурс композиторів Д. Клебанова. (Твір для альта).

Свої напрацювання автор використовує в роботі зі своїми учнями. Музика Алевтини Нюкало виконується в різних куточках України та різних країнах. Алевтина Нюкало та її учні є переможцями багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та ведуть активну концертну діяльність. Алевтина Нюкало є членом Журі Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів (отримувала неоднарозово винагороду в рамках програми фінансового стимулювання). Пісні Алевтини Нюкало грають на радіо. Відбуваються концерти творчості та сольні концерти авторки, композиторки та співачки. 2022 Викл. Нюкало А. О та учениця Борисюк Настя– степендіати Міського голови.

Алевтина Нюкало - володар Медалі за відродження України. Лауреат Міжнародної премії культурна дипломатія. Володарка Всесвітнього Ордену Золотої зірки Культурної дипломатії та Всесвітнього ордену Золотої зірки Кредо премії Культурна дипломатія. Лауреатка премії Eco Art. 2023 потрапила до "Енциклопедії видатних людей" (Книги про талановитих та успішних українців). Має подяку Щорічної премії Celebriti Ewords 2023. Членкиня творчої спілки Асоціація діячів естрадного мистецтва. Членкиня громадської організації "Всеукраїнська Поетична родина". Лауреат VI національної премії "Найкраща українка в професії 2024".
Сторінки в інтернеті:
  • https://www.facebook.com/alevtina.nykalo
  • https://www.facebook.com/groups/387068671977874
  • https://www.facebook.com/groups/231387682322264
  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100041383973315

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Візьми мою руку Л. Ян / Алевтина Нюкало    576
 Жовто-блакитна безмежність Я. Шманда, Алевтина Нюкало / Алевтина Нюкало    466
 Мавка Алевтина Нюкало / Алевтина Нюкало     577
 Моя Україна Алевтина Нюкало / Алевтина Нюкало     556
 Новоград - рідний край на землі Алевтина Нюкало / Алевтина Нюкало     167
 Птаха Алевтина Нюкало / Алевтина Нюкало     325
 Родина Алевтина Нюкало / Алевтина Нюкало     308
 Чорнобильська трагедія Алевтина Нюкало / Алевтина Нюкало     338
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Примітки:

-

Дані ввів(-ла): Нюкало Алевтина  15.06.2024
Відредаґовано: 17.07.2024
Переглядів: 46



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3974.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB