На головну сторінку

Петро Скубій



Автор пісень, музикант, виконавець

Перейти до списку пісень >>

Дати життя: 25.06.1950 - 23.02.2023
Місце народження: с. Малий Кобелячок на Полтавщині
Адреса: м. Нові Санжари на Полтавщині

Біографія

Петро Іванович Скубій народився 25 червня 1950 року в с.Малий Кобелячок в співучій родині. Ще з шкільних років співав, грав на різних музичних інструментах. Освіту здобув в Гадяцькому культурно-просвітньому училищі та Харківському інституті культури. Працював директором сільського будинку культури у рідному селі. Петро Скубій був членом Асоціації композиторів і оранжувальників Полтавщини та поетичної вітальні "Сива ластівка". Його твори увійшли до книг:"Людям на добро", "Пісенні балади та думи козацького народу", "Факел пам'яті", "Немає пісні без любові", "Петрів батіг".

Написав понад 100 пісень! Цей могутній голос лунав на усіх районних концертах і урочистих заходах. Почути його можна було і в Полтаві, на Сорочинському ярмарку, в Києві. В газеті "Голос України" 31 березня 2012 року В.Скобельський написав нарис про Петра Скубія: "Його могутній і неповторний голос добре знають далеко за межами Новосанжарщини: тривалий час, очолюючи Малокобелячківський сільський будинок культури, Петро Скубій чимало поїздив Полтавщиною з концертами. А односельці згадують: "Та скільки ми його пам'ятаємо — стільки він і співає!" Це справді так, адже народився і виріс Петро Скубій у Малому Кобелячку, тож добрі півсотні років жодне сільське свято, жодна подія не відбувалися тут без місцевого баяніста та співака".

Петро Іванович Скубій - лауреат багатьох обласних і республіканських конкурсів. Він лауреат 2-го Всесоюзного фестивалю народної творчості (1987), переможець обласного конкурсу військово-патріотичної пісні в номінації "Авторська пісня"(2008), дипломант і лауреат Всеукраїнського фестивалю-конкурсу композиторів пісенного жанру "Журавлиний ключ". Відмінник культурно-освітньої роботи, полковник українського козацтва.

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Микола Рудаков  24.02.2023
Відредаґовано: 15.06.2023
Переглядів: 209



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3839.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB