На головну сторінку

Олег Винник



Олег Винник
надав Василь Мидлак
Олег Винник (народився 31 липня 1973 в селі Вербівка Черкаської області) — український співак, композитор та автор пісень. Здобув популярність у Німеччині, Австрії та Швейцарії як виконавець головних ролей популярних мюзиклів під сценічним ім'ям OLEGG.

Перейти до списку пісень >>

Народився: 31.07.1973
Місце народження: село Вербівка, Кам'янського району, Черкаської області

Біографія

Олег Винник - співак, композитор, автор пісень, популярність якого набирає обертів на пострадянському просторі, більше відомий в країнах Європи - Німеччині, Австрії, Швейцарії як талановитий виконавець головних ролей найпопулярніших мюзиклів під сценічним ім'ям OLEGG.

Олег Винник народився 31 липня 1973 року в Черкаській області (Україна). Музичну кар'єру почав ще в підлітковому віці в якості гітариста вокально- інструментального ансамблю. Це захоплення переросло в рішення стати професійним музикантом. Незважаючи на початкове бажання юнака отримати музичну освіту по класу духових інструментів, викладачі своєчасно розпізнали в ньому талановитого вокаліста (бас-баритон). Черкаський народний хор став першим місцем роботи випускника диригентсько-хорового відділення. Талант і працьовитість дозволили Олегу швидко вийти на перші ролі і в такому молодому віці зайняти місце соліста заслуженого народного колективу.

На зорі розпаду Радянського Союзу, налагоджуються і зміцнюються зв'язки між містами-побратимами, і народний хор отримує запрошення на гастролі до Німеччини. Під час гастрольних турів Олег захоплюється німецькою культурою і проявляє інтерес до німецької мови, який починає поглиблено вивчати. Фірзен - місто, протягом багатьох років, що підтримує партнерські зв'язки з українським Каневом. У рамках програми культурного обміну Олег проходить стажування в Німеччині, в ході якої отримує пропозицію люнебургской театру (Нижня Саксонія), де продовжує кар'єру, виконуючи партії в опері "TOSCA" і опереті "PAGANINI".

Знаковою для Олега стала зустріч з американським викладачем вокалу Джоном Леманом, якого захопив талант молодого співака. У ході дворічного навчання в Гамбурзі Олег відшліфовує свою майстерність і за допомогою авторитетного музичного педагога, опановує новим для себе голосовим діапазоном лірико- драматичного тенора. Вокальний спектр Олега значно розширився і у виконанні різних сценічних ролей він з легкістю співає тенором і баритоном.

Під час перебування в Гамбурзі Олег приймає рішення спробувати себе в новому жанрі - "мюзикл". Першим його досвідом стає роль Люченцио з мюзиклу "KISS ME KATE", яку співак грав у європейському турі протягом двох театральних сезонів (1999- 2001). Талант Олега також розкривається в ролях Фебуса і Клопена у бродвейській постановці мюзиклу "Собор Паризької Богоматері" (Берлін, 2001-2002). У Гамбурзі він грає Роберта Хітченса і Бріко в постановці "Титанік" (2002-2003).

Справжнім проривом, який закріпив за Олегом статус "ЗІРКИ", є мюзикл "Знедолені" ("LES MISERABLES") за однойменним романом Віктора Гюго (THEATER DES WESTENS, Берлін, 2003-2004). Співак блискуче зіграв одну з найскладніших і красивих титульних ролей світових мюзиклів - роль Жана Вальжана, завдяки якій він був визнаний "НОВИМ ГРАНДІОЗНИМ ГОЛОСОМ 2003 РОКУ", за версією європейського музичного видання "DA CAPO". Його партнером по сцені був Уве Крегер - зірка Європейських мюзиклів, який виконав другу роль - інспектора Жавера. Продюсер мюзиклу сер Камерон Мекінтош, який відвідав берлінську прем'єру, зізнався, що Вальжан у виконанні Олега Винника - яскраве виконання цієї ролі за всю історію існування "Знедолених", з часів першого показу, що відбувся на Бродвеї в 1985 році. Сер Мекінтош сказав: "OLEGG - кращий Жан Вальжан, яких я показав світові за 20 років". Олег став наймолодшим виконавцем ролі Вальжана, зігравши у свої 30 років роль героя, якому на початку мюзиклу 46, а у фіналі - за 80 років ".

Театральний сезон 2005-2006 проходить в Штутгарті (APOLLO THEATER), куди Олега запрошують на наступну велику роль - образ Чорного принца - Смерть (DER TOD) в мюзиклі "Елізабет" ("ELISABETH"). За цю роль виконавець отримує високу оцінку з боку культурних оглядачів та музичних критиків, захоплені відгуки на сторінках професійних журналів і відомих періодичних видань. Олег отримує загальне визнання і займає вищий щабель в ієрархії провідних солістів світу мюзиклів.

У 2007 Олег знову повертається до ролі Жана Вальжана - цього разу у швейцарській постановці "Знедолених" STADTTHEATER ST. GALLEN, Сант Галлен, Швейцарія). У рамках традиційного щорічного фестивалю (BAD HERSFELD SOMMERFESTSPIELE, Бад Герсфельд, Німеччина). OLEGG був відзначений призом глядацьких симпатій "ZUSCHAUERPREIS 2007".

Артист мюзиклу - це важка виснажлива щоденна праця. На відміну від інших вокальних професій, виконавець головної ролі в мюзиклі дає по 7-8 шоу на тиждень. Тригодинне шоу проходить в повному живому виконанні у супроводі оркестру, у вокальній манері від року до опери. Протягом шоу артисту доводиться співати в будь- яких позиціях - лежачи, стоячи, сидячи, виконуючи підтримки партнера, танцювальні рухи, викладатися щодня без права на помилку. Свідками приголомшливого успіху Олега Винника були зірки світової величини: Кріс де Бург з дочкою Розанною Девідсон ("Міс Світу-2003"), Софі Лорен, Джина Лоллобриджида, Орнела Мутті, музиканти групи Scorpions, відомі європейські політики, спортсмени та зірки шоу-бізнесу. Роботу на сцені Олег поєднує зі зйомками в кіно і теле проектах: головна роль у серіалі "Наш Чарлі" ("Unser Charly"), який транслюється в 80 країнах протягом 10 років (аудиторія більше 6 млн. телеглядачів); художній фільм "Любов у Калінінграді" ("Liebe in Königsberg", Німеччина) на запрошення телеканалу ZDF, за участю зірок кіно і телебачення - Вольфганга Штумф (Німеччина) і Чулпан Хаматової (Росія); телевізійний серіал "Обличчя злочину", телеканал "ARD" (Німеччина). Олег Винник бере активну участь у культурному і громадському житті. Він частий гість і учасник різного роду телевізійних і радіо шоу України та Німеччини: ток-шоу "Хочу і буду" з ведучою Ольгою Герасим'юк, (тема "Наші за кордоном", телеканал "1 +1"); ексклюзивне інтерв'ю спеціально для програми "Подробиці тижня" телеканалу "ІНТЕР" (THEATER DES WESTENS, Берлін); прямі ефіри на радіостанціях: "Російський Берлін", "Промінь", "Російське радіо", "Радіо Шансон", "Стильне радіо", "L-Радіо", "Ера", "Шарманка", "Європа FM", "Європа плюс "," Перець FM ".

Олег також бере участь у благодійних і світських заходах:виступ в мерії Берліна на запрошення мера гер Воверайта; сольні виступи в посольстві України в Німеччині, за підтримки посла України Анатолія Пономаренка; закритий світський вечір на запрошення Канцлера Німеччини пані Ангели Меркель; гала-концерти "Артисти проти СНІДу" ("KÜNSLER GEGEN AIDS"), "Лікарі країн третього світу" ("ÄRZTE FÜR DIE DRITTE WELT"), "Прислухайся до свого серця" ("HÖRE AUF DEIN HERZ") на підтримку постраждалих в катастрофі в Азії, щорічний гала-концерт "звукова доріжка МК" (Москва).

Останнім часом Олег Винник сконцентрувався на сольній кар'єрі, оскільки вважає, що його творчість не повинно обмежуватися рамками жанру "мюзикл". Завершено зйомки і монтаж відеокліпів, добігає кінця студійна робота над першим сольним альбомом - результат співпраці з продюсером Олександром Горбенком і продюсерським центром "RockSoulana Music GmbH". Автором усіх пісень, що увійшли до альбому, є Олег Винник. Реліз альбому планується влітку 2011 року.
Сторінки в інтернеті:
  • Олег Винник - офіційна сторінка

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Бачу О. Винник / О. Винник    20285
 Буде жити Україна! О. Винник / М. Вербицький не вказано    6080
 Виліз з берлоги ведмідь Ю. Жерновий / О. Винник    292
 Вишиванка О. Винник / О. Винник не вказано    26908
 Вовчиця О. Винник / О. Винник не вказано +  403174
 Голубе сивий О. Винник / О. Винник не вказано +  61770
 Дай мені помріяти
 (саундтрек до мультфільму "Зачарований принц")
О. Винник / О. Винник не вказано    5605
 Діаманти О. Винник, Еліна Іващенко / О. Винник, Еліна Іващенко не вказано    34341
 Зрада О. Винник / О. Винник не вказано    6684
 Лечу на берег океану
 (Лечу до тебе в твої сни)
/ О. Винник     1678
 Лечу на берег океану
 (Біжу, тож треба встигнути)
/ О. Винник     2937
 Марічка О. Винник / О. Винник не вказано    8339
 Мати каже правду О. Винник / О. Винник не вказано    77832
 Мої батьки О. Винник / О. Винник не вказано +  62679
 Молитва за Україну О. Винник / О. Винник не вказано    11607
 Моя любов О. Винник / О. Винник не вказано    7063
 На щастя
 (OST Скажене Весiлля 3)
О. Потапенко, В. Кагарлик, Інга Кагарлик / О. Потапенко, В. Кагарлик, Інга Кагарлик не вказано    8688
 Надкусили місяць зорі О. Винник / О. Винник не вказано    26536
 Назавжди О. Винник, Таюне / О. Винник, Таюне не вказано    2847
 Найкращий день О. Потапенко / О. Потапенко не вказано    56665
 Намріяне кохання О. Любимова / О. Винник    4164
 Наречена / О. Винник +   1941
 Наталя-Наталі О. Винник / О. Винник не вказано    1568
 Наші рідні вчителі
 (на мелодію пісні "Наталя-Наталі" Олега Винника)
/ О. Винник    2294
 Не питай у неба О. Винник / О. Винник не вказано +  11555
 Нецілована О. Винник / О. Винник не вказано    9794
 Ніно Б. Малик, О. Винник / О. Винник не вказано     29011
 Паляниця
 (Cover на пісню Вовчиця Олега Винника)
KATERYNA / О. Винник    7864
 Па-па О. Винник / О. Винник не вказано    23725
 Передчуття О. Винник / О. Винник не вказано    2194
 Перлина Україна О. Винник / О. Винник не вказано    102687
 Повертай додому О. Винник / О. Винник не вказано    22661
 Полісмен О. Винник / О. Винник не вказано     9953
 Полон О. Винник / О. Винник не вказано +  43702
 Роксолана О. Винник / О. Винник не вказано    5919
 Русалка О. Винник / О. Винник не вказано    6839
 Свят! Свят! Свят!
 (з к/ф "Скажене весілля 2")
О. Потапенко / О. Потапенко не вказано    9416
 Сльози на землі О. Винник / О. Винник не вказано    1139
 Солодкі сльози О. Винник / О. Винник    27899
 Схожа я на квітку О. Винник / О. Винник    8397
 Тая-Тай О. Винник / О. Винник не вказано    15973
 Ти в курсі Б. Малик / О. Винник      1488
 Ти золота О. Винник / О. Винник не вказано    4345
 Тільки ти одна О. Винник / О. Винник    7822
 Хто я? Б. Малик, О. Винник / О. Винник     993
 Щастя
 (Переклад з російської мови)
Б. Малик / О. Винник не вказано     9109
 Щастя І. Вінічук (DJ Vinichuk) / О. Винник     747
 Ще мить! О. Винник / О. Винник не вказано +   9731
 Як жити без тебе О. Винник / О. Винник не вказано    83237
 Як ти там? О. Винник / О. Винник не вказано     16578
 Good bye, школо, прощавай!
 (на мелодію пісні "Ніно" Олега Винника)
Н. Харибіна / О. Винник    281
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані додано:  09.10.2013
Відредаґовано: 26.04.2016
Переглядів: 138470



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3048.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB